GENTLEMEN'S CRAFT DISTILLERY 

De Gentlemen’s Craft Distillery is opgestart door Benoit Verbeeck en Tom Van Nuffelen. Het startte in een oude paardentrailer. Na een opleiding in Londen in de oudste gin stokerij op Portobello Road en een opleiding in Hasselt palmden de heren de kamer van Tom’s zus in en gingen ze aan de slag.
Hun Drunken Horse Gin werd geboren. Ondertussen is dit veulen uitgegroeid tot een volwaardige Premium Gin met de daarbij horende medailles.

Kom proeven op het festival van deze ludieke Antwerpse artisanale Gin en ontdek het hele proces, de ingrediënten en foodpairings.
CATAWIKI

Catawiki is een toonaangevend veilingplatform waarop experts uw schatten waarderen en in wekelijkse veilingen aanbieden. Het platform wordt bezocht door meer dan 11 miljoen bezoekers per maand! Uiteraard hebben zij ook een whisky- en spiritveiling waarop elke week niet minder dan 1.100 loten een nieuwe eigenaar vinden.
Whisky Expert Mark Dermul geeft graag tekst en uitleg aan zijn stand en bezoekers zullen zelfs een waardevolle voucher meekrijgen waarmee ze hun eerste aankoop al snel kunnen terugverdienen.
En je kan bij Mark uiteraard ook iets lekkers proeven, dat spreekt!


WHIVIE

Whivie staat voor WHIsky Voor IEdereen en is een onafhankelijk blog waarop elke dag tasting notes verschijnen van de hand van Mark Dermul, beter bekend als de Toshan Man (notoir verzamelaar van Auchentoshan) en gastheer van de online tastings ‘WhisQy – Whisky in Quarantaine’.
Mark heeft ook zijn eigen YouTube-kanaal waarop regelmatig zogenaamde Whisky Ramblings te zien zijn. Zeker de moeite waard om te ontdekken.
Mark zal op zijn stand niet alleen lekkers te proeven aanbieden (en Auchentoshan mag daarbij uiteraard niet ontbreken), maar bovendien kan je er ook zijn whiskyboek inkijken en desgewenst aanschaffen. Gesigneerd? Het zal wel zijn!
Daarnaast is Mark bovendien, samen met zijn maatje Manny, de drijvende kracht achter Mark & Manny’s Malts, onafhankelijke bottelaars van single cask whisky.
Kom zeker langs om met hem een praatje te maken en samen te genieten van een dram.


RUM BABS - TASTE THE MAGIC OF MADAGASCAR

Hallo, ik ben Gaële, eigenaar van Rum Babs. Geboren en getogen in Madagaskar, woon ik nu in België met een missie om mijn culturele tradities te promoten in mijn nieuw thuisland.
Rum Babs wordt gemaakt op basis van eeuwenoude recepten die mijn familie van generatie tot generatie hebben doorgegeven om “Rhum arrangé” te maken. Het resultaat is een verfijnde combinatie van lokale kruiden en fruit gemengd met de beste rums die Madagaskar te bieden heeft.

Sinds onze lancering in November 2020 hebben we twee smaken op de markt gebracht. Elk uniek in hun soort, 100% natuurlijk, zonder toegevoegde- aromaten, conserveermiddelen en suikers.

Met onze deelname aan de 2e editie van het Antwerp Spirits Festival kijken we er naar uit om even met jullie weg te dromen en jullie de magie van Madagskar te laten proeven.


THE NECTAR

Sinds de oprichting in 2006 is „The Nectar“ op zoek naar de beste spirits om te verdelen naar professionals en het grote publiek. „The Nectar“ was oorspronkelijk gefocust op whisky’s van over heel de wereld, maar hun passie breidde zich uit naar een waaier aan andere spirits: rum, armagnac, cognac en recentelijk calvados en grappa.


JANNEAU ARMAGNAC

Het Huis JANNEAU, gesticht in 1851 is één van de oudste grote huizen in de Armagnac en het eerste internationale merk. JANNEAU beschikt over een uniek gamma van verschillende soorten Armagnac en behaalde reeds heel wat onderscheidingen, dankzij het hoogste niveau van de kwaliteit.

BOANN 

Bij Boann Distillery gelooft een nieuwe generatie dat er moed en toewijding voor nodig is om whisky en ambachtelijke gins van werkelijk uitzonderlijke kwaliteit te produceren. Proef het The Whistler gamma op ons festival en geniet. 


BERTA 

In de heuvels van Monferrato in Piemonte, het noorden van Italië, ligt de moderne Distillerie Berta. Het huis werd gesticht in 1947 door Paolo Berta. Paolo en zijn vrouw Lidia hebben ondertussen het bedrijf overgedragen aan hun zoons Gianfranco en Enrico. De distillerie van de gebroeders Berta wordt voorzien van hoogwaardige most van wijnmakers uit alle regio's van Italië, die de voorkeur geven aan eersteklas wijnen met hoge opbrengsten. De Grappa's rijpen gedurende enkele jaren in eiken vaten van verschillende soorten eikenhout.
De Grappa's van het huis Berta staan op de kaart van vele gastronomische restaurants.


TRAMET WINES & SPIRITS

Tramet Wines and Spirits importeert alcoholische luxedranken van de familiewijngaarden, gelegen in Noord-Italië. De TRAMET wijngaarden liggen in het hartje van de Proseccostreek, het pittoreske "Valdobbiadene", het geboortedorp van de familie Tramet.
Daarnaast helpen zij u altijd graag verder met uw wijnkeuze voor elke gelegenheid en privédegustaties aan huis met eigen thema.


 


THE LAKES DISTILLERY

The Lakes is al lang de distilleerderij bij uitstek voor creativiteit, klasse en een plek waar de verbeelding kan gedijen. Ze brengen een prachtige collectie single malt whisky met een artistieke filosofie is gebaseerd op uitdrukking van schoonheid, de echte vloeibare belichaming van hun prachtige omgeving in het The Lakes District.

GAELIC WHISKIES 

The Gaelic Whisky's, opgericht in 1976 door de Schotse ondernemer Sir Iain Noble, werden oorspronkelijk ontwikkeld om authentieke whisky van hoge kwaliteit te leveren aan de kenners van de Gaelic-sprekende Hebridean Islands of Scotland. Het premium assortiment is ontworpen en ontwikkeld met de namen van de whisky's die het rijke taalkundige en culturele erfgoed van Schots-Gaelisch weerspiegelen.


PUNI - ITALIAN MALT WHISKY

De Puni distilleerderij is de eerste Single Malt distilleerderij van Italiaanse bodem. Het merk is in handen van een familie die ervoor gekozen heeft de distilleerderij in de nabijheid van een vallei te laten bouwen. Er worden zoveel mogelijk lokale grondstoffen gebruikt, net zoals water uit de nabijgelegen Puni rivier. In 2015 heeft Puni voor het eerst een whisky uitgebracht, dit is de Puni Alba. Hun Whisky's worden in zeer beperkte oplages gebotteld. Puni geeft ook veel aandacht aan Italiaans design. 

DEERSTALKER 

Het merk Deerstalker was voor het eerst eigendom van een wijn- en sterke drankhandelaar uit Edinburgh, J.G.Thomson genaamd. Hij merkte het belang van handelsmerken op en realiseerde zich dat deze trotse, openhartige mannen de Highland-geest optimaliseerden, de naam en een label registreerden met het karakter van een Deerstalker in 1880, slechts vijf jaar nadat handelsmerken ontstonden.

Sindsdien is het in elk groot land als handelsnaam gemarkeerd. De kantoren van J.G.Thomson waren in de haven van Edinburgh (Leith) en werden bekend als The Vaults. Het gebouw staat er tot op de dag van vandaag en is nu de thuisbasis van de Scottish Malt Whisky Society.

De export vond plaats vanuit de Vaults naar alle uithoeken van de wereld. Het merk veranderde vervolgens van eigenaar in 1994 en handelt vandaag onder The Deerstalker Whisky Company.


GLASGOW DISTILLERY

The Glasgow Distillery – Contemporary Urban Distillers is een wereldwijd bedrijf in gedistilleerde dranken met een focus op het met de hand maken van een reeks meermaals bekroonde sterke drankmerken zoals Glasgow 1770 Single Malt Scotch Whisky, Makar Gin, Banditti Club Spiced Rum, Malt Riot Blended Malt Scotch Whisky en G52 Botanical Vodka. Elk van deze sterke drankmerken houdt vast aan drie hoekstenen van kwaliteit, authenticiteit en innovatie en vertelt tegelijkertijd fascinerende - en vaak vergeten - verhalen over het verleden van Glasgow.

ARDGOWAN CLYDEBUILT

Ardgowan Distillery, heeft een mooi geschiedenis die teruggaat tot in 1896. In die tijd was de destilleerderij gespecialiseerd in het blenden van whisky. Na honderden jaren van stilte werd de distilleerderij nieuw leven ingeblazen door Willie Phillips die Martin Mcadam als CEO aanstelde.
De whisky's zijn met veel vakmanschap geselecteerd en gemengd door hun meester whiskymaker Max McFarlane. Met meer dan 40 jaar ervaring in de handel groeide Max uit tot de leidende whisky-maker bij Edrington, en zijn handtekening is te vinden op het etiket van enkele van hun beste whisky's

DINGLE

Dingle is het merk van de jonge, ambachtelijke The Dingle Whiskey Distillery, gevestigd in, jawel, Dingle, Ierland. De eerste vaten van dit familiebedrijf werden eind 2012 gevuld, drie jaar later werd het eerste vat gebotteld. De distilleerderij gebruikt drie verschillende pot-stills bij de productie van hun whisky (of 'whiskey' in Ierland) waarbij het doel kwaliteit is en niet kwantiteit. 

J.J. CORRY

J.J. CORRY heeft als visie om de originele tradities te respecteren, maar verandering te omarmen.

In 2015 bouwden ze een gebonden Rackhouse op de McGuane Family Farm en brachten de verloren kunst van Irish Whiskey Bonding weer tot leven. Ze bouwen aan een ongeëvenaarde bibliotheek van Irish Whiskey-smaken, afkomstig van distilleerderijen over het hele Ierse eiland.

BARR AN UISCE 

De oprichter van "Barr an Uisce" Irish Whiskey, Ian Jones, komt uit het kleine dorpje Redcross, dat onder het stadje Barraniskey ligt. Het Rode Kruis was vele jaren geleden een belangrijke stopplaats voor paard en wagen die van Zuid-Ierland naar Dublin reisden.

Het merk vertegenwoordigt werkelijk alles wat mooi is in Wicklow en Ierland. De Ierse woorden "Barr an Uisce" (uitgesproken als Bar op Ishka) letterlijke Engelse vertaling is "boven het water". Het is ook de Ierse naam die wordt gegeven aan Barraniskey, een dorp in het hart van het prachtige graafschap Wicklow, aan de oostkust van Ierland. Het Ierse woord "Uisce" of "water" in het Engels, werd gebruikt in de tijd dat Ierse monniken voor het eerst distilleerden wat we nu kennen als whisky. De monniken noemden het "Uisce Beatha", wat levenswater betekent.

BALCONES TEXAS WHISKY

Al jaren loopt Balcones Distillery (Waco, Texas) voorop in de revolutie die in de Verenigde Staten is ontketend door ambachtelijke, kleine distilleerderijen. Opgericht in 2008 door Chip Tate, een icoon in de Amerikaanse whiskywereld, en tegenwoordig geleid door master distiller Jared Himstedt.

De inspiratie begint voor Balcones met de hoge kwaliteit van hun ingrediënten, zoals blauwe maïs, golden promise gerst, Texaanse rode winter tarwe en Elbon rogge uit het Noordwesten van Texas. De fermentatie wordt nauwkeurig in de gaten gehouden om zoveel mogelijk smaakvolle esters te creëren, voordat de boel gedistilleerd wordt in koperen ketels uit Schotland. Er is aandacht voor elk detail.
Dat leidt tot heerlijke whisky die al op jonge leeftijd overweldigt. 

STAUNING

Stauning Whisky is een whisky distilleerderij uit Denemarken. Het is gelegen in het westelijke deel van Jutland, net ten zuiden van een klein dorpje genaamd Stauning nabij Skjern.De distilleerderij werd in mei 2005 opgericht door negen Deense whiskyliefhebbers en is de oudste whiskystokerij van Denemarken. Het idee begon ooit om een whisky te maken die lijkt op de geturfde whisky die op het Schotse eiland Islay wordt geproduceerd, maar dan met lokale Deense granen en Deens water.

Dat we vandaag de dag nog kunnen genieten van Stauning is eigenlijk aan één man te danken: whiskylegende Jim Murray. Murray proefde de whisky in 2006, kort nadat de negen vrienden achter Stauning Whisky hun eerste batch hadden getapt en sprak de woorden: “This could go on to be one of the best smoked whiskies in the world”.

TEERENPELI

Van de fijnste Finse gerst en het zuiverste grondwater maken ze  premium Single Malt Whisky's. Met een passie voor het distilleren en rijpen van whisky gedurende de afgelopen decennia die erkend is in competities met meerdere prijzen.

Teerenpeli Single Malt Whisky's worden geproduceerd in de Teerenpeli distilleerderij met behulp van binnenlandse grondstoffen. Ze gebruiken Fins mout van een lokale mouterij. Het gebruikte water is 's werelds zuiverste Salpausselkä-grondwater, gefilterd door grind dat tijdens de ijstijd aan elkaar werd gelaagd. Teerenpeli is toegewijd aan traditionele disstilling-methodes en gebruikt alleen  handgemaakte originele pot stills in Schotse stijl.

SLYRS 

Slyrs is een Duitse whiskystokerij in Schliersee, een klein stadje in de regio Oberbayern in Beieren. De distilleerderij wordt beheerd door de familie Stetter, die ook een schnapps-distilleerderij exploiteert die eerder werd gebruikt om Slyrs-whisky te distilleren. 

In 1994 kreeg Florian Stetter het idee om in Bayern (Duitsland) een single malt whisky te gaan stoken. Het resultaat van een weddenschap tijdens een studiereis in Schotland. Hij sloeg er in 1999 in een prachtige single malt te distilleren. Uitsluitend met het mout uit gerst in combinatie met het zeer heldere water uit de bron van het Bannwald aan de voet van de Beierse Alpen. Dit was zijn succes formule. Florian Stetter gebruikt uitsluitend nieuwe American White Oak vaten uit Missouri van zo'n 225 ltr. inhoud. Deze vaten geven de whisky zijn unieke kleur en aroma. Ook zegt hij dat hij absoluut geen imitatie van Schotse maltwhisky of Bourbon wilde maken, maar een uniek producten met eigen karakters. Van de totale productie brengt Florian Stetter slechts een kleine, gelimiteerd hoeveelheid op de markt. 

ISLE OF HARRIS 

‘Isle of Harris Gin’: Deze award winnende Gin komt uit Tarbert Schotland op het eiland Harris. Een uitzonderlijk zuivere en luxueuze Gin vervaardigd uit het allerbeste van de distilleerambacht, verrijkt met Sugar Kelp zeewier.

Als hij met de hand gebotteld en afgesloten is, wordt hij verzegeld met de geografische coördinaten op elke fles. 


MAKAR GIN 

Inmiddels heeft Dingle al enkele tientallen single malt-whisky's op de markt gebracht. Daarnaast produceert Dingle ook gin en wodka.

De Makar Glasgow Gin is de eerste gin die in de stad Glasgow wordt gedistilleerd. Makar Original omarmt de kenmerken van de stad zelf en is een gedurfde, levendige gin met jeneverbes die zijn naam ontleent aan het oude Schotse woord voor een dichter – een maker van verzen; dat belichaamt het vakmanschap en de aandacht die ons team van distilleerders aan elke fles besteedt. Deze gin wordt met de hand gedistilleerd in kleine batches in een eigen koperen pot still, Annie. Makar Original is een perfect uitgebalanceerde, door jeneverbes geleide London Dry-stijl gin van hoge kwaliteit.


RON AÑEJO CARÚPANO RUM VENEZUELA 

Met meer dan 250 jaar ervaring in Rum meesterschap is Ron Añejo Carúpano de meest onderscheiden Rum ter wereld. 

Destilería Carúpano ligt in de Hacienda Altamira in de Macarapana-Carúpano-vallei, een laaggelegen gebied op zeeniveau waar zich een bijzonder microklimaat ontwikkelt met een hoge relatieve vochtigheid door de Caribische Zeebries en hoge temperaturen, waardoor de tijd die nodig is voor veroudering wordt versneld, geoptimaliseerd en geïntensiveerd.

WAVE DISTIL

Wave Distil creëert uitzonderlijke producten dankzij het gebruik van edele ingrediënten en voorouderlijke kennis. Voor de wodka werd gekozen voor de zachte tarwe. Wat gin en whisky betreft, wordt er vanaf augustus wintergerst gemaakt. Gedurende het hele proces van productcreatie zoekt de Master Cellar Master naar smaak en kwaliteit. Alle producten in het assortiment zijn van Premium kwaliteit, ze zijn gemaakt met passie en respect voor traditie. Wave Distil biedt een compleet assortiment gedistilleerde dranken: wodka, gin, whisky, rum, maar ook een 100% natuurlijk fruitig aperitief.

Wat alle spirits gemeen hebben is zoetheid, natuurlijkheid en kwaliteit, het speerpunt van Thierry Van Renterghem. 

Uw merk op het Antwerp Spirit Festival?

Contacteer ons via het contact formulier of op
hello@likor.be
03 644 00 94
Bredabaan 746
2170 Antwerpen, België

Uw merk op het Antwerp Spirit Festival?

Contacteer ons via het contact formulier of op
hello@likor.be
03 644 00 94
Bredabaan 746
2170 Antwerpen, België

Uw merk op het Antwerp Spirit Festival?

Contacteer ons via het contact formulier of op
hello@likor.be
03 644 00 94
Bredabaan 746
2170 Antwerpen, België

Uw merk op het Antwerp Spirit Festival?

Contacteer ons via het contact formulier of op
hello@likor.be
03 644 00 94
Bredabaan 746
2170 Antwerpen, België

Uw merk op het Antwerp Spirit Festival?

Contacteer ons via het contact formulier of op
hello@likor.be
03 644 00 94
Bredabaan 746
2170 Antwerpen, België

Categorieën